2013/09/26

En tanke i vardagen

Det här med vardag, just nu är det så underbart! Barnen älskar dagis, föräldrarna jobbar heltid, jobbar över, flexar o trixar. Höstsäsongen är igång,  vantar, mössor, underställ o överdrag.

Jag myser ner mig i soffan med te, mackor o en filt som den supporterfru jag är efter ett "Olgapass" på altanen efter nattning av barnen. Fbk - Saik 3-1 några minuter in i tredje ;)

Jag känner att jag är på väg upp mot ytan, att den värsta krisen är över - nu ska vi bara njuta av livet vi skapat oss!

//e

2013/09/24

Egobooztar och nya projekt

Jag har en kris, eller som jag föredrar att se på det, är under utveckling - riktar ett litet tack till Cullberg för den omskrivningen ;)
Det är verkligen inte helt lätt med förändringar nu för tiden, jag har nog blivit lite bekväm och lat. Kommer på mig själv med att tänka "allt är bra som det är" vilket ju inte kanske är hela sanningen,  det mesta kan ju bli bättre...

Så nu har jag tagit tag i mig själv och har lite egoboozt och nya projekt på gång,  än så länge lite hemliga men så snart det är helt klart vad det blir av det kommer ni och hela världen (??) få veta :) Till dess äter, sover, lever o tränar vi på!

//e

2013/09/22

Tänkvärt

http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/hanna-hellquist-det-handar-om-retroaktiv-mobbning/

Jag minns verkligen inte vem eller om någon sagt det till mig på ett sånt sätt, men jag känner helt klart igen känslan och tanken "jag måste ha varit sjukt ful och fet förut, att ingen sa något då??"

Oftast får jag höra saker som: vad pigg du ser ut, det strålar om dig och vad duktig du varit. De kommentarerna är guld värda!

Kram

//e

2013/09/19

En månad

Idag "firar" jag en månad vid målvikt. Livet har under den här månaden förändrats radikalt. Från att vara hemma med barnen på heltid till att arbeta heltid. Jag har hittills fått ihop pusslet på ett sätt som jag är nöjd med och jag har lyckats hålla vikten stabil.
Min oro inför att jag skulle ha svårt att ställa om från viktminskningstänk till "normalläge" var i överkant för det har gått otroligt bra! Jag har lagt till mer matiga mellanmål och tiderna för dem får jag ju "gratis" via jobbets fikatider.

Så en vanlig dag äter jag frukost kl 5:30, mellanmål 8:30, lunch 11:30, mellanmål 14:30, middag 17:30 och kvällsmacka kl 20:30 - det kallar jag rutiner!!
Jag har även fått till en fungerande rutin för träningen. Måndagar kör jag antingen funktionellpass eller styrketräning beroende på när jag slutar jobbet. Tisdagar har jag tänkt träna hemma, men det har inte blivit något av det än. Onsdagar är det Tabata, fast det har blivit inställt några gånger så då har jag kört plan b - styrketräning.
Fredagar är det styrkepass på friskvårdstimmen :)
Lördag eller söndag cardio beroende på hur jag känner och vad vi har för oss hemma...

Så nu jobbar jag mot nästa mål - 3 månader med målvikt :)

//e

2013/09/18

Vad tycker Jag och vad vill Jag?

I processen "mitt återskapande av mig själv" har jag upptäckt att jag under nästan hela mitt vuxna liv inte haft åsikter eller någon egentlig egen vilja. Det är få saker som spelat någon roll för mig. Det viktigaste har varit alla andra, att inte sticka ut, inte bli obekväm. Idag tränar jag på att göra mig själv till den viktigaste personen i mitt liv. Om jag vet vad jag vill och tycker och ger uttryck för det mår jag bättre och då är min tro att min omgivning har lättare att förhålla sig till mig - jag blir en person.

Så ärligt, jag t ex älskar mina jeans o kommer inte byta klädstil. Jag lyssnar på Rix fm och har inget som helst musikintresse i övrigt. Jag har upptäckt att det känns helt ok att ha en åsikt och stå för den, men jag behöver inte alltid uttrycka den.

Jag älskar Facebook och Instagram,  har sjukt svårt att klara mig utan min mobil. Jag ser nästan aldrig på teve och läser aldrig nyheter.

Jag älskar att träna och att slappa.

Ja ni fattar, det finns mycket kvar att upptäcka om mig själv och jag ser fram emot det!

//e

2013/09/15

Lappar

Har kommit på att jag i perioder behöver följande lappar på strategiska ställen:
1) på kylskåpsdörren - nej, svaret finns inte här!
2) på dörren till frysen - nej, inte här heller!
3) i skafferiet - såklart inte här heller, ett glas vatten medan du letar vidare?
4) på sängen - ja, det är inte omöjligt
5) i lådan med träningskläder - värt att prova!!

Livlinor att nyttja: lek med barnen, ring en vän, städa eller läs en bok...

//e

Kära dagbok!

Jag har allt skriva haft ett behov av att "skriva av mig". Det har varit och är mitt sätt att skapa ordning och reda på alla mina tankar. Många använder säkert sina vänner som bollplank, det skulle säkert ha fungerat för mig med, men jag har aldrig varit bra på att "prata av mig" då jag behöver mer tid för att formulera mig. Dessutom har jag inga nära vänner som känt mig under en längre tid, som vet om mitt då o nu. Vilket ju underlättar förståelsen om hur jag tänker, fungerar och reagerar.


Idag har jag flera olika typer av "dagböcker" beroende på behov och syfte. En liten agenda för att med få ord beskriva dagen så jag kan gå tillbaka och se vad vi gjorde en viss dag. 
En vanlig dagbok där jag skriver ner tankar om dagen och framtiden (såna har det blivit många genom åren). En liten bok där jag skriver ner listor, idéer och annat smått o gott. Sen har jag ju en matdagbok, där jag för ner allt jag stoppar i mig under dagen, den används helt ärligt inte lika flitigt längre, men har varit otroligt viktig för mig under min viktnedgång! En dagbok som jag däremot använder mer och mer nu är träningsdagboken, där skriver jag ner vad jag tränat och om jag styrketränat skriver jag ner vilka övningar jag gjort och vilken vikt. Allt för att ha kontroll och koll!

//e

2013/09/12

Möten

Ibland går det år, ibland händer det mer ofta, idag tre gånger. 
Jag träffade människor som ser förbi min yta, som skiter fullständigt i utsidan och som oavsett vad jag säger vet precis vad jag menar för att de ser mitt inre. 
Dessa möten kan vara både jobbiga och underbara, jobbiga om man har något att dölja, underbara om man inte mår så bra och behöver någon att prata med. Just nu har jag lite svårt att hitta rätt i jobbet, jag har ju varit borta länge och det tär på mig att inte vara den kollega som jag skulle vilja vara. Så idag var det guld värt att veta att när de frågade hur det var så var det ingen idé att komma med ett glatt "bra", utan det var bara att vara ärlig - så himla skönt! 


Ni vet vilka ni är ni underbara kloka kvinnor! 
Önskar att jag i framtiden kommer kunna finnas där på samma sätt för andra som ni finns där för mig!

//e

2013/09/11

Att få plats

Idag när jag klev ombord på tåget var det hagannågrprgannågraycketolk jag fick leta efter en sittplats. Detta fick mig att tänka på hur jag kände inför dessa situationer tidigare. Jag hade alltid en liten oroskänsla i magen, skulle det vara fullt på bussen (innan flytten), skulke jag behöva tränga mig fram, åt vilket håll var jag minst tjock? 

Den andra oron var om det inte skulle finnas hela lediga säten, utan bara ströplatser. Jag fick ju inte plats på ett säte så antingen satt jag halvvägs ut i gången eller så fick jag stå - helt klart alltid i vägen...

Så det känns otroligt skönt att idag inte ha några problem med att få plats i en vanlig stol!
//e 

2013/09/10

App, app, app!

Har blivit med ny telefon och har nu möjlighet att ha alla de appar jag saknat i hela mitt liv ;) Så här kommer en förteckning på mina appar,  de som underlättar min vardag och de jag har för underhållning...
Banken - tänk så smidigt, att bara kunna fylla på kontot vid behov ;)
Larmet - full koll på när man o barn kommer hem...
Ica Handla - matkontot - finmiddag eller rester, här finns svaret!
Offentliga jobb - something new is always something better?!
Blogger - blogga från varsomhelst, tåget till exempel
Facebook - behövs förklaring??
Instagram - #hälsokampen2013
Rix fm - MorronZoo!!
Candy crush - periodare sedan läänge
Lego train - kanske får barnen leka med mammas mobil i framtiden...
Kegel kat - äntligen blir knipövningarna gjorda igen!
ViktVäktarna - jo jag kör på ett tag till
ShapeUp - funderar på ett byte från vv
MammaMage - nu ska det tränas mage på rätt sätt även om delningen var knappt märkbar så vill jag ju ha bort den!
Runkeeper - så kul det blivit med löpträning, att få meddelande om slagna rekord efter nästan varje pass är underbart för självkänslan! !
Shapelink - vad har jag tränat och hur mycket, här har jag koll!
Outlook - you've got mail

Vilka är dina favoritappar?

//e

2013/09/09

Att tro på sig själv

Igår inträffade något jag aldrig kunnat tro. Tidigt i sommar joggade jag stadsloppet och hade som målsättning att klara de 10km under 60min, vilket jag gjorde. Så igår på förmiddagen satt jag och gick igenom mina appar och hamnade på Runkeepers träningsprogram. Blev riktigt sugen på att dra igång träning för att klara milen på 55min. Men så tittade jag på träningsupplägget och insåg att jag inte ville lägga ner tiden som krävdes, mitt fokus just nu är ju styrketräning och att forma kroppen. Hur som helst så var det ju cardio-day igår och med allt som varit den här veckan kändes det bra att komma ut och springa! Jag kände mig lätt i kroppen och ville utmana mig själv då många vänner gjort bra ifrån sig på Tjejmilen dagen innan. Men att jag skulle orka hålla ett genomsnittstempo på 5min/km - det hade jag inte räknat med! Är så stolt över mig själv, men det får mig även att fundera på om jag nedvärderar min förmåga inom andra områden och har jag glömt vad mina ledord "Jag Kan Allt Jag Vill" egentligen står för?

//e


2013/09/06

Att inte bli igenkänd

Det är väl egentligen inget stort problem,  att en del inte känner igen mig, men det kan bli lite tokigt och tråkigt ibland. Tokigt då man kan skratta åt det och tråkigt när jag hälsar glatt på någon jag tycker om och personen i fråga hälsar lite frågande på mig - vem är du och varför ler du sådär mot mig - tycks många tänka.

Det är ju inte som att jag missat att det är stor skillnad på då o nu, men det är ju inget jag tänker på hela tiden. Jag har ju fullt upp med "här o nu"...

2013/09/04

Mittveckorapport

Ja, hur går det nu då, i den riktiga vardagen?
Måndagen inleddes med en liten viktuppgång, glada samarbetsvilliga barn som skuttade iväg till förskolan, insikten att det fortfarande inte är så många på kontoret före kl 8 och att jag min vana trogen därmed kan fortsätta tömma diskmaskinen, fylla på kaffe i bryggaren och ta det lite lugnt på morgonen. 
Fortsättningen på dagen innebar ett besök hos frisören, var supernöjd när jag gick där ifrån, sen efter första tvätten är jag lite mer skeptisk, men det blir nog bra bara jag vänjer mig... 
Eftermiddagsfikat var som vanligt underhållande och trevligt och tyvärr lika "farligt" som vanligt - hur tar man sig upp ur den röda soffan??

Sen inträffade veckans katastrof - såklart hade vi blivit bestulna på cykelvagnen, min älskade vagn tillika frihet. Så jag bröt ihop lite lätt på tågstationen, ringde min räddare i nöden som tog tag i allt åt mig i mitt förlamade tillstånd. Orkade inte åka iväg till någon träning den kvällen...

Tisdagen inleddes lite sämre med barn som gick till bilen istället för att glatt skutta till vagnen, men det blev bra så snart vi kom fram till förskolan.
Jag fick en ok dag på jobbet, var lite sliten efter första dagen på en massa månader. Hoppade in på ett Liftingpass när jag kom till gymmet eftersom jag kände att jag inte skulle klara av att pressa mig själv i gymmet. 
Onsdagen (idag alltså) fick jag lite mer arbetsuppgifter, kom in i datasystemet och kan nu börja jobba på riktigt. Eftersom Tabata passet blev inställt och jag var inställd på det så hade jag under dagen mentalt förberett mig på ett pass i gymmet istället så det blev ben o mage idag. Vi var kanske 7 st där o tränade, så det var inte så trångt som jag var orolig för - skönt att inte behöva vänta!

Har en del "glöm aldrig att" på en mental lista nu. Kan liksom inte förstå hur andra gör som inte lägger fram kläder till barnen och sig själva dagen innan, som inte ställer fram "attiraljerna" till frukosten, som inte förberett morgondagens middag, lunch och mellanmål. Jag gjorde inte detta igår och mådde lite dåligt över det igår kväll, men som tur är vaknade liten i huset redan kl 5, så jag hade gott om tid att fixa allt på morgonen idag. Man ska ha lite tur också!!

Räknar med att resten av veckan kommer att gå som en dans och förmodligen kommer vår nya cykelvagn redan imorgon. Längtar efter att få fortsätta med de rutiner som vi vill ha. Sen händer det ju alltid saker som gör att det inte blir som man tänkt sig och då är det ju bara att lösa dem, men att leva i ständigt kaos är inte MIN grej...

//e

2013/09/03

Nya vanor

Tänk vad mycket vanor man har... Nu när jag börjat jobba igen inser jag hur vissa vanor hemifrån sitter hårt.

Vi börjar med toalettbesök, hur ovant det känns att 1) få gå på toaletten ensam 2) få stänga dörren 3) det finns en bra anledning till att det går att låsa toalettdörren och att det uppskattas om den funktionen används, inte som hemma när det är förenat med högljudda protester

Sen har vi ätande o matsituationer där jag gillar det faktum att jag 1) får ha min mat ifred o inte behöver kasta i mig den 2) får äta klart utan en massa avbrott för att t ex hämta gafflar, glas, skedar osv på golvet 3) får äta när JAG vill

Sen är det andra saker som blir jobbigare, som att jag inte kan gå i mjukiskläder hela dagarna, inte ägna dagen åt barnen, träning o hemmet, att jag måste vara representabel hela tiden och att det alltid finns färdigt kaffe...

//e

2013/09/01

Fällan - "på måndag"

Ja, så har jag gjort det jag med - gått i fällan "på måndag".


Jag har idag insett att jag i några dagar gått runt o tänkt o agerat utifrån att jag på måndag den 2/9 börjar ett nytt liv, att det därför inte gör något om jag äter lite ditt o lite datt. Att en kaka till kaffet inte är någon big deal, eftersom vardagen ju snart är här. Att barnen får äta i soffan, en glass efter maten, lite extra saft eller sova lite när det blir.

Nu är det väl inget fel i sig att ta en kaka eller vad det nu är man unnar sig, inte någon gång ibland i alla fall. Det är mer fenomenet "på måndag" som jag funderar kring. Jag tror ju inte riktigt på det, jag tror för min egen del att jag måste göra förändringen här och nu, att jag inte kan skjuta upp beslut till senare. 
Det är så många måndagar eller imorgon att skjuta upp till!

Som min syster och jag ofta skämtat om: 
Gör inte idag vad du kan få någon annan att göra åt dig imorgon...

Jag tror liksom inte att det händer av sig själv imorgon, att jag bara vaknar och beslutet verkställer sig själv, så nu sitter jag här och har lite vånda för att jag gjort detta helt mot bättre vetande. Men vem vet, kanske morgondagen ändå är den dag då jag väljer att fatta rätt beslut?!

//e