2014/01/13

Ny vecka

Den här veckan startade illa redan igår och värre blev det idag på morgonen, så nu borde det bara kunna bli bättre!

Utmaningen rullar vidare, sockersuget är helt borta :) Träning blev det ingen alls i helgen, umgicks med familj o vänner istället...

Men nu kör vi en ny "vanlig" vecka med höjdpunkten att min mammas 60 årsdag ska firas på lördag kväll :)

//e

2014/01/07

Utmaningen dag 6

Så blir det aldrig som man tänkt sig - igen ;)
Vad gäller sötsaker går det ok, kompensationsäter annat, men bara jag börjar jobba igen blir det bättre.
Träningen har uteblivit två dagar, men jag är nöjd med det jag valde att göra istället. Det innebär nämligen att vi nu har gardiner i alla rum, mattor i hall och allrum och belysning på kontoret. Att vi dessutom fått förvaring på toaletterna får ju anses vara lite överkurs ;)
Så nu är listan jag knåpade ihop på nyårsdagen över saker som skall fixas snart ett minne blott, bara altanen som får vänta till våren :) Så eventuellt borde jag förvarna svärmor om förändringarna innan hon kliver in genom dörren här nästa gång så hon inte får en hjärtattack ;) Nä, jag är inte så mycket för inredning, vilket kan bero på att jag är katastrofalt dålig på att shoppa...

Hade ju tänkt mig till gymmet den här veckan, men det får bli mest hemmaträning då maken ska på hockey och gymmet bytt pass-schema som jag inte är helt överens med.

Som sagt, annat imorgon!
//e

2014/01/04

Utmaningen dag 3

Träningen har de här dagarna gått enligt plan, blev en promenad/löprunda idag i min nya outfit. Blev dock att ta med båda barnen eftersom de varit gnälliga och bråkat med sina föräldrar och varandra hela förmiddagen. Kändes som inget hade ändrats sedan förra året, men skillnaden är ju i verkligheten märkbar. Insåg att mina träningskläder i stl 46 inte ens var inköpta då och att jag idag har stl 36-38, bara en sån sak liksom ;)

Vad gäller socker/sötsaker har det varit en kamp hela dagen idag med. Att barnen och mannen äter lördagsgodis, glass och gärna lite fika på det gör ju inte saken lättare, men ingenting är omöjligt!

Är tacksam över att gratisversionen av Spotify nu fungerar i mobilen, inte för att det är något fel på Lasse, men att springa till - njae...

Dagens bästa: att få sova bort hela förmiddagen efter en natt med minimalt med sömn :)
Bubblare: mina nya träningskläder

//e

2014/01/03

Aj!

Sockerfri dag 2!
Utmaningen till mig själv, förutom sockret handlar såklart även om träning. Jag har utmanat mig själv att under den här månaden vara aktiv på något sätt varje dag.

Så upplägget är alltså minimalt med socker och maximalt med träning hela januari för nu handlar det inte bara om hälsan längre - jag vill få en snyggare, fastare och muskulösare kropp!

Att hoppa fredagsfikat idag var svårt, att inte gå in på pressbyrån vid järnvägsstationen och köpa något när hungern satte in, nästan omöjligt. Men att nu efter en grillmiddag och en fredagskväll med popcorn efter ett Olgapass, ligga i soffan o glo på teve - inte jobbigt alls!

Sen att jag har sån träningsvärk i magen att det känns aktuellt med värktabletter, det får jag ta ;)

Dagens sämsta: regnet på väg till jobbet
Dagens bästa: att jag valde att träna innan På spåret (där jag för övrigt tog Linköping på 10p)
Bubblare till dagens bästa: att dottern somnade utan problem ikväll
Andra bubblare: 70% på dekorationsjulgranen jag spanat in på Lagerhaus - jag köpte två :)

Planen för morgondagen är att inviga mina nya löparkläder och att städa undan julen... Men först hoppas jag på att få sova ett par timmar längre än kl 5 :)

//e

2014/01/02

Lagomt är bäst

Sådär ja! Sockerfri dag 1 av 31 har genomlevts (2/1-2/2)
Dagens bästa: att jag fick till ett träningspass
Dagens sämsta: att dottern avbröt träningspasset av den för familjen främmande anledningen att inte vilja/kunna somna

Så sitter jag nu här i soffan och känner mej nöjd med tillvaron, den här dagen har rakt igenom varit sådär lagomt svensk och medelmåttig. Barnen ville inte till dagis, jag hade ont i magen av oro för att lämna dem på "lovavdelningen", trögstartad dag på jobbet, det regnade när jag skulle hem, fick skjuts med kollegan/grannen från tåget (bubblare till dagens bästa), barnen hade såklart haft det toppen på dagis, hackkorv till middag, sonen vägrade äta middag, ett halvt träningspass och en maratonläggning av dottern...

//e